klik?

Thursday, August 9, 2012

Home » AMG Italy, Roset Germany, KITZ!#@% bahagian 1

AMG Italy, Roset Germany, KITZ!#@% bahagian 1

Assalamualaikum...
sape-sape yang tengah search jenama AMG Italy, Roset Germany dan Kompany yang bermula dengan KITZ----, mesti anda skrg ni tengah di promote atau tengah tunggu barang harga RM3k sampai ataupun baru sedar diri ditipu sedarlah 'ANDAR SUDAH DITIPU'

"amenda la.. macam tu pon kene tipu"
"Hai! orng bijak macm ko pon bleh kne tipu gak ke"
"nape tak pikir panjang dulu sebelum wat keputusan"
"lain kali jangan layan.. lari je dari situ"

itulah antara kata-kata dari member atau sedara kita yang bila tahu kita kne tipu dek sesebuah agensi kan, tapi org tak tahu yang kita selama ini mungkin lebih berhati-hati dari hari ini tapi semua milik Allah bila sudah ditakdirkan sebagai pengajaran kita tak boleh lari.. semua ujian yang Allah berikan berhikmah sebaliknya.

Hari Ahad yang lalu 5 ogos 2012 aku n istri bru lepas membayar barang dapur kata isteri nak buat mihun gorng spesel kat aku pasal aku nk balik malam tu ke tganu datang untuk berjumpa istri je. kemudia terjadilah babak mengharukan ini...

P: Promoter
A: aku n istri

P: bang.. kak.. ambil kupon ni kitorang nak bagi hadiah percuma
A: takpela kitorang sibuk ni nak balik cepat
P: apala abg ni nk bgi free gift pon tolak amik la ni isi kejap je (sambil tarik tgn aku ke meja dia)
(dorang bagi kupon suh isi nama n ic)
A: la nape nak kne isi nama ngn i ni nk buat pe
P: ala kak nak mnunjukkkn kitorng buat kije je..
(3 org promoter pompuan amik alih 2 mgandung beri pamplet barang dorang)
P: ni barang kitorang harga dia RM 3k bulan-2 bleh bayar 90 jer bla..bla..bla
(promote barang dia yang semua harga 3k keatas aku n istri buat dek jela mane la mampun nk beli barng harga mcm tu. sambil sorng lagi promoter bagi 2 voucher kat aku)
P: abg n kak try la bukan mane thu dapat voucher discoun ke kan mane tahu kut akak bawa tuah 
   hehe
(yang mula-mula dapat yang ni)

P: yang nin dalam masa 3 bulan akak bleh guna la ekk cepat la bukak yang lagi satu.
A: (koyak2 dapat voucher rm100 ngn gambar induction halogen Cooker n air purifier)
P: (dengan mata terbeliak dan buat2 terkejut) eh betul ke voucher abag ni mcm salah cetak je, kena talifon bos ni bang keja ea...(tepon bos dia)
P: boss betul ke voucher ni tak penah nampak pon sblum ni..
    oooo  sepuluh je kilang keluar??? abang ni yang ke 7 la emm ok..
    bang bos saya nak ckap ngn abang ni (pasing kat aku)
BP: tahniah en.. voucher nin kte kluarkan sebaynk 10 unit je ni abg org yang ke 7.. tahniah dn 
      abang boleh bawa pulng la hadiah ni sekarang, nnti sya suruh budak saya ambilkan. tapi abg 
       kne ikut 4 syarat kita la 1. tak boleh jual brg2 ni, 2. tolong promote kat sedara barang kita ni, 
       3. amik gambar ngn staf kita untuk buat bukti abg dapat dan 4.guna voucher hari ini.
A: boleh takde masalah boleh (sambil membayangkan amik gambar n tayang kat suratkhabar)
P: tahniah abg, kak jeles betul saya abg n kak dapat dah lama sya tringin dapur nin beri saya la kak 
    eh.. so kak nak beli barang mane??? vacum?, microwave?,set periuk?atau penapis air?? sya 
    cadangkan set periuk ni warantty dia seumur hidup tahu.. yg lain 4 tahun je.
A: eh kene beli gak ke?? tadi cakap dlm 3 bulan..
P: 3bulan yng voucher tadi je yang ni kne guna terus.. ala bulan2 baru RM60 je bang..
A: plak dh tadi cakap lain bayar camner??
P: kita pakai kad debit maybank takde interest pon tgok mcm abang ni(sambil tunjuk satu borang yang 
   dh berkedut) di mohon kat mybank. akak amik set periuk ea..
A: ok lah lagipon bayar bulan2 tak terasa sagt haa..
P: boleh abang bagi kad kredit atau kad atm
A: aik! nk buat pe??
P: kita nk chek je duit abag ade tak nk bayar untuk bulan2 ha tu je.
A:(muka dh berkerut sambil hulur kad)
P:sila msukkan no pin en.(aku pon tekan laa)sila sain kat sini en.

A: nape awak trnsfer duit saya ke akaun awak??
P: takpe en jgn risau nanti kita msukkan dalam akaun en balik ye.. jangn risau..
(aku dah rasa macam tertipu dah sikit2, peluh dh nk keluar, duit dh bayar barng tak sampai lagi.. sesambil tu dorang ajak berbual dalm setegah jam barang sampai.. alangkah terkejut promote barang 'AMG italy', dapat barang 'Roset Germany' resit pembelian KITZWARE dan waranty dari SMART. Sah aku ditipu ni..)

P: Ok bang ni barang dia, sya cek Air purifier jap ea..ehh ada kupon plak try la bukak kak biasa 
    thank you  tu
A: Eh bia betul ni... ni voucher RM1000 ni...
P: eh bia betul kak tak pernah kita trima voucher macm ni rugi la kita kan... jap saya konfem dengn 
    bos ye kak...

(sekali lagi lakonan terkejut n kecoh senang cite macm kat atas tdi yan beza dia aku kena bli barng lagi satu potong seribu cuma bayar RM2k lebih je.. aku dah asa tertipu n tolak voucher tu n bwk brng2 tu keluar dari giant sebab dah nak bukak pose terus drive ke Tesco untuk berbuka pose, dalam perjalanan kitorang dh rase ditipu...
sampai je rumah aku search internet n aku jumpa laman web nin

https://mamamunie.wordpress.com/.../roset-germany-koyak-menang/

dan akun sedar aku dah ditipu..... aku call balik nk duit aku tapi dorg ckap tak boleh dah sain...

sambungan bahagian 2....


38 comments:

  1. Saya baru je kne situasi sebijik mcm diatas....dpt voucher rm1000 katenye kuar 5 keping je sempena deepavali siap cal bos sume...nsb baik sy xbagi kad kedit saya....alhamdulillah slmt...moga lepas ni kite lebey berhati2....

    ReplyDelete
  2. berhati-hatila... bagitaw semua ahli keluarga n sahabat.. sekarang dah ade aktiviti baru plak lagi bangsat cara dorang, mangsa biasanya warga emas yang berhajat nk gi haji.. kesiaa

    ReplyDelete
  3. Sy tkenalah..Btl ke alamat company yg kt kulim tu spt di resit. Wujud lg ker...sy nk g tribunal..huhu

    ReplyDelete
  4. memang betul alamat dia.. pasal duit transfer kat nama syarikat tu try baca kat bahagian 2 apa yang saya buat.. RM 3k bukan sikit bagi saya.. org lain lagi teruk RM9k pun ada... yang penting kita buat aduan.. saya tengok kat giant plentong johor bahru mereka masih beroperasi tapi pakai nama produk lain

    ReplyDelete
  5. Banyak lg kampeni mcm nih,

    Roset, dan ape2 je yg jual brg2 mcm nih. Semua penipu. PekerjA dia semua budak2 ceruk kampung2. Dia bg stuff dia dasperate.

    ReplyDelete
  6. Sy jgk da terkena..rm5k++ lebur..tp disebabkan tak puas ati nye saya..sbb byk kan..sy patah blk ke tesco SP..mmg satu kg trun..sy dpt blk duit tu..alhamdulliah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Encik. Tolong saya mcm mana saya nk dptkan semula duit saya. Contact saya pada 01123719442

      Delete
  7. Sy jgk mangsa yang hampir2 terkena semalm di care four Seberang Jaya, Penang..promote tarik perhatian sy..bisalah teruja & Heppy dengan voucher bernilai RM1000 dapat plk free dapur masak elektrik yang bernilai RM3800...tp alhamdulillah...Allah selamatkan sy dri penipuan nie..sy ckap je sy xde duit..xyah ckap byk dh dengan promote 2..:) yg betol2 free dia sebenarnyer mug 2 je...so kwn2 hati2 lah kalau jalan-jalan kat supermarket besar...dyowg nie kat mane2 pon ad untuk tarik perhatian orang ramai......

    ReplyDelete
  8. mama saya baru kena 3 minit yang lalu, saya nasihat dia tak dengar. malas nak nasihat lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tu camne hafizul.. buat report tak??

      Delete
  9. salam semua..
    same gak ngan cite korang...smlm sya nyoping kat Giant Tampoi JB...koyak dpt voucher RM50 & RM1000 + brg percuma...dorang mntk credit card n ic....seb baik x bwk hahaha....tu pon dah kena byr RM50 ...deposit kte nyee..are ne tergerak lak nk search....tu yg terkezutt lak ngan cite korang ne..alamat nyee bennn laa duit tuu
    ape2 pon tq uolls...cancel amek brg tuu...

    ReplyDelete
  10. salam
    sy pn dh terkena mcm ni....blakon sama mcm situasi abg kat ats td...lepas duit 3k....sy dpt pnapis air, microwave n hologen cooker....nsib baik sy mmg nk guna pnapis air n microwave...xla rse ditiou sgt2...skrg sy rsa myesal n nk jual hologen cooker 2...abis duit smpanan...kt boleh htang tp bhong je....bila kita col, diorg ckp bank xllus unt loan yg kt beli brg...mmg gram gla2 la....semoga kwn2 xkena tpu mcm kita org...

    ReplyDelete
  11. Aku dah jumpa dorang ptg tdi..skrang dorg beoperasi kat giant malim melaka.kalau siapa2 nak tuntut balik duit blh la jmp mereka kat sne.kasi huru hara sikit.

    ReplyDelete
  12. Saya baru terkena mlm tadi...beli vaccum cleaner harga rm3080 tpi byr 2080 je sbb dpt voucher 1000 pastu dpt free gift induction cooker n body massage...then dia offer lg brg harga 3288 set dapur tu dgn harge 1972 after 40% discount n dapat lagi free gift penapis air hot n cold dgn multi cooker...semuanya rm4052..company ni nama dia smart life home equipment tp jual brg kenzo dn e way...saya dah kena tipu ke??...saya bayar guna credit card n kata boleh buat installment 48 bln..tp call bank x ckp plk mcm tu...ape yg boleh saya buat sekarang....pulangkan barang atau macm mana...tolong saya
    ..

    ReplyDelete
  13. sebenarnya company ni tak menipu..tapi cara pekerja nak dapatkan sale tu yg menipu..sbb nila setitik habis rosak susu sebelanga..ish3

    ReplyDelete
  14. Sy pun dh t'kena jg dkt Tesco Mergong..diorang guna nama Eway pula skrg ni....nsb baik br bayar deposit rm100 sbb dlm acc. xde duit...hehe...klu x riban2 jg melayang...syukur alhamdulillah sbb Allah gerakkan hati sy utk cr info ttg produk...info produk x jmpe tp t'jmpe plak blog citer org yg dh t'tipu...haa..pastu br sedar yg tipah pun dh tertipu..huhu

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum tuan..
    1Stly tq so much sbb dgn pnulisan n pendedahan tuan telah mmbantu ramai org trmasukla kwn sy ni.. baru je kene dua hari lepas.. ditipu dgn company yg jual produk EWAY GERMANY dr company OSCOS SDN BHD. Dia trkena kt TESCO CHENG MELAKA.
    Waktu pagi jln sorg2 kt dlm tu sbb nk tnggu sy. Kitorg jnji nk jmpe kt kfc sbb ade bnde nk discuss.. Dh tu sblm sy smpai, die baru nk msuk kfc tu kne tahan dgn budak salesman ni, yg jual brg EWAY tu la..mule2 die kata nk bg beg free, dh tu isi borang, tibe2 kata ade kupon hadiah suh tgk mane taw bertuah. Die ni jnis duk umah je mmg xtaw la psl kes2 org jual brg mcm tu.. Sblm sy smpai die dudukla dgr org tu ckp apebende sume smpai2 dkt kupon tgk2 dpt baucer rm100 n free gift induction cooker ngan water filter..citer sterusnye pasti sume pun taw cmnela drama diorg kn,dgn lakonan trkjut beruk bagai,kol bos n mcm2 ayat memujuk ckp brtuahla ape la..kwn sy ni pun eksaited la sbb dgr hrga mcm tu tp dpt free..ingt smpai situ hbs citr,rupenye kne aktif kupon seratus tu dulu bru bwak balik hadiah.nk aktifkn,beli brg diorg.kwn sy ni tolak la.mne ade duit byk2 nk byr utk brg lain tu.pastu diorg ckp x benti psl installment bulan2 nk,diorg akn buatkn kad tu,pastu die cek kwn pakai kad ape so mintak kad die.die pun mcm dh xleh nk kate ape sbb bdk2 ni ckp non-stop n die ikutkn je la.dh tu kate nk hold duit dlm akaun.balik2 umah die cek hbs duit yg ade dlm akaun lesap dh..hold mendenye tu..??tu namenye amik cara PENIPUAN,cakap lain buat lain..Skrg die dh sedut duit kaw2 punye,nnt dpt kad installment tu diorg suh kwn sy ckp NAK kad tu..double la kwn sy ni kne kuar duit mcm tu! dh tu kwn sy ni bgtawla suami die kt tmpat kje.
    Ptg tu jgak hsbnd die pgi jmpe balik salesman tu mintak pulang duit n amik balik sume brg, tp mcm2 alasan die bg..suami die gertak la nk buat report polis tribunal sume, tp die nmpak cm rilek xtakut ape.. tp hsband die berkeras esok nye taw nk sume setel,bg duit cash byk mane yg diorg amik..
    Esoknye tu die kol husbnd kwn ni ckp juz blh bg cek aje xblh bg cash..mmg xnakla diorg terima cek tu entah cek tendang ke ape ke mmg xcayela..husband die bising2 jgk suh setel cpt sblm ape2 tindakan diorg amik..last2 mlm tu diorg gi wat report polis..kwn sy kate balik je dr wat report tu,bdk tu kol hsband die kate die nk setelkn sume n nk bg cash..so hrini die ckp dh setel dh sume n brg2 pun dh pulang,n duit dpt cukup2 byk mne yg die dh kuarkan..Alhamdulillah..
    Sy ade share link2 yg brkaitan hal ni kt die mcm blog tuan n dr blog2 lain..mmg sgt membantu..trmasukla borang akuan serah n terima tu..
    Terima kasih byk2..

    ReplyDelete
  16. Ya allah..crite korang ni memang sebijik kene kat saya..saya baru je kena pada 15.5.2015..di kuantan parade..name kedai LOVELY FAMILY SENDIRIAN BERHAD..sebulan lebih baru tergerak hati nak cek pasal company diorg n terjumpa post korang ni..myesal yang amat...tak sangka diorg menipu...ni pun tersedar bila bank tak call pun..tolong saya bgtau cara2 nk wat aduan pasal hal ni..dimana dan bagaimana caranya...wassap saya di 0111-9929525

    ReplyDelete
  17. Saya pun da terkena masa raya hari tu.. 3k 5barang..siap ckp sy akn dpt pegi umrah dgn fmly .. ya allah.. bdk melayu llki.. prempuan 2 org sorg pregnan .. slama ni sgt berhati2 dgn bnda2 mcm ni... sape2 tahu nk buat aduan atau claim tntang bnda ni whastapp 0127929214...

    ReplyDelete
  18. Tolong saya...saya pun baru wat search paslbnda ni..betul ke penipuan semua ni!!!.semua sama sbj situasi smlm dh kena kt saya..sya byr cash dlm 2k beli brg periuk tu dia tolak dr kd ATM sya..dpt percuma brg..dlm kotak brg oven tu ad lg kupon percuma brg - dapur n vacum..tp kena aktifkn kupon tu beli satu brg...dia cdngkn wat instalment bulan2 ngn kd krdt hongleong bnk..tolong hbngi saya untk setelkan masalh ni..0132485342

    ReplyDelete
  19. Ceeita koyak dan dapat hadiah ini semua tipu. Siapa nak bagi hadiah mahal mahal

    ReplyDelete
  20. Saya juga dah terkena, dkt kipmart bachang. Dpt free satu brg, water dispenser zigma. Taktik sama, bgtau winner yg ke 7, kate dia pun x tau ade promosi ni. Baru byr rm1k. Ingat nk buat rhb easyloan tp x lps. Rupenyer akak rhb tu tau taktik diorg. Thanks bebanyak sbb bantu kiteorg...syukur x hilg banyk. Kdi diorg dh ttp, call x angkat, sah, dh kene tipu. Tp dpt bwk blk satu yg free tu, ade jugak brg. Kesian yg lain, bebanyakkn sabar, semoga Allah kabulkn doa org yg dizalimi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang ni dekat tesco peringgit pulak sebelah kedai emas. House Point Sdn Bhd. Cerita semua sama seperti yang lain-lain.

      Delete
  21. Allah.. mcmana pulak sya kena nie... apa nak buat

    ReplyDelete
  22. Allah.. mcmana pulak sya kena nie... apa nak buat

    ReplyDelete
  23. Barang-barang tu boleh digunakan tak?

    ReplyDelete
  24. Ini lagi bahaya, mereka sekarang dah upgrade lagi dasyat, lepas jual barang, mereka tanya credit card redeem points dan suruh kita redeem barang sebanyak point yang hkita ada. Boleh dia kata satu point redeem sama satu ringgit harga barang dia. bayangkan saya tengok dia tunjuk resit orang lain yang beli sampai RM31,000 guna credit card kerana menyangka di atengah redeem point. Sedangkan Credit card resit tunjuk full credit amount. Mereka semua melayu siap bawak anak bini dan kengkwan ramai enghurung kita lagi. memang trick lama tapi elemnt baru yang lebih merbahaya.

    ReplyDelete
  25. Ini lagi bahaya, mereka sekarang dah upgrade lagi dasyat, lepas jual barang, mereka tanya credit card redeem points dan suruh kita redeem barang sebanyak point yang hkita ada. Boleh dia kata satu point redeem sama satu ringgit harga barang dia. bayangkan saya tengok dia tunjuk resit orang lain yang beli sampai RM31,000 guna credit card kerana menyangka di atengah redeem point. Sedangkan Credit card resit tunjuk full credit amount. Mereka semua melayu siap bawak anak bini dan kengkwan ramai enghurung kita lagi. memang trick lama tapi elemnt baru yang lebih merbahaya.

    ReplyDelete
  26. Sy baru terkena semlm n dh terbyar booking rm100..mcm mn sy nak dpat kn duit tu blk yer..bantuan plsssss...

    ReplyDelete
  27. Saya dh kene 3 bln... Die kate 3 bulan dpt blk .. Dh lh x amik pon brg die

    ReplyDelete
  28. Sape tahu die ade bukak cawangan lgi x kt Pahang.. Dekat kuantan parade dh x de dh..

    ReplyDelete
  29. baru terkena kat pxr wakaf tapai tdi..sy x puas ati dan frst tu die usik duit dlm akaun kte trus,help me to get back my money..0176974586..call scpt mngkin..

    ReplyDelete
  30. saya baru terkena jugak.. nak buat macm mane nie? saya dah bayar duit tu.. ada siapa boleh nagi cadangan tak mcm mane nak dapatkan balik duit tu.. sekarang diorang masih ad dekat area KBRANGmall.. dan dah bukak kedai berhampiran ECO kuala berang berhampiran SMK tengku ampuan intan.. sape2 yang baca tolong berhati2 dgn mereka ye.. tolong saya nak selesaikan masalah ni.. mcm mane nak dpt kan duit tu balik?? aishahzain mcm mane? dah dpt kew duit balik?

    ReplyDelete
  31. tu lah... teruja sangat.... laib jali pasti kan scam ke tactics apa depa guna... sekian

    ReplyDelete
  32. jgn kita perlekehkan org yg ditipu,, nnti bala dtg kt kita.. bru nk sentap . sekian

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Takde orang minta untuk ditipu. Minta kad atm nak check statement layak buat loan atau tidak, terus lesap semua duit. Siap try 2-3 kali untuk make sure duit semua dah sapu bersih kononnya try sekali lagi line tak kuat la apa la padahal nak check ada duit lagi tak. <-- House Point Sdn Bhd tesco peringgit melaka

      Delete
  33. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

bereh bohh! wi a komen se..