klik?

Thursday, January 24, 2013

Home » Maulidur Rasul 1434/ 2013

Maulidur Rasul 1434/ 2013


assalamualaikum sahabat...
memulanya ambe sefamili nak ucapkan 
SELAMAT MERAIKAN MAULIDUR RASUL 1434

terigat zaman sekolah rendah dulu, bila tiba hari ini masing2 hepi sebab cikgu suruh mari skolah pasal ada buat perarakan maulidur rasul. Bagi ambe hok dop tahu benda mari skolah sebab saing2 kata nak mari belaka n cikgu suruh pakai baju raya tahun ni sekali ngan sampin kalau ada.. masing2 nak tunjuk baju raya la haha..

kami akan di arah berarak start pagar sekolah n keliling kampung berdekatan mok ayah siap duk tepi jalan sambil lambai ke anok dia hhaha.. sukaan sungguh masa tu...

tapi lenin lain doh.. kita hok tua bangka ni bila jabatan nok wat berarokan macam2 alasan hok mari.. malasnya kita nak sambut hari besor nin.. tahun baru bleh plok sambut dop masuk lagi dengan krismas ceh.. berat nanang .. saboh doh kita umat akhir zaman op...

so hari mulia ni apa kata kita pakat mengingati kekasih Allah juga kekasaih kita dengan perbanyakkan selawat keatas Baginda.. mungkin ada yang dop ingat hok ustaz kabo dulu masa skoloh..
sekali kita selawat keatas nabi, 10 kali Allah selawat keatas kita yakni rahmat daripada Allah n 10 kebaikan Allah beri kat kita n 10 dosa Allah hapus kat kita..

tu kalu sekali selawat kalu 13532987 kali?  darab a sendri.. op...

Allahhummasoliala saiyidina muhammad....

No comments:

Post a Comment

bereh bohh! wi a komen se..