klik?

Friday, June 6, 2014

Home » Bahaya kuasa boleh bikin gila kuasa

Bahaya kuasa boleh bikin gila kuasa

Assalamualaikum sahabat sekalian, Ambe rasa sekian lama Ambe dop menekan butang keyboard disebbkn timbunan kerja yg tk mgkin habis.

Kali ini ingin Ambe bebicara pasal pangkat dan kuasa

Perubahan itu perlu tapi apabila Perubahan dilakukan dengn begitu drastik pasti akn membuatkan Ada jiwa merana, kena pula dibuat kalangan sahabat sendiri kena pula org tersebut Sudah lama mengidamkan kerusi panas maka wajah-wajah sebenar Akan muncul disebalik ciri-ciri yang disembunyikan disebalik sifat Muslim yang ditonjolkan.

Lebih menjengkelkan apabila diskriminasi terus berlaku sedangkan Selama ini segala bantuan dan tunjuk ajar diberikan tapi dek rasa benci, dengki dan tidak berpuas hati dengan kerja yang diamanahkan maka dengan kuasa yang ada atas sekeping surat, kamu memperlekehkah dan menindas orang bawahan walaupon kita berjawatan yang sama.

Perlukah respek itu dipaksa bagi menunjukkan kuasa yang ada, perlukah kamu memaksa aku untuk mengankatmu seperti orang yang aku hormati selama ini sehingga kamu perlu mininggikan suaramu semata-mata memaksa aku yang berjawatan yang sama dengan gelaran 'BOS'.. Aduh pedih jiwa ini bila mengenangkan kata-kata mu.

Igtlah kawan.. Roda itu berputar, jika kali ini kamu di atas jangan sesekali lupa kamu juga akan kebawah. Jika hari ini kamu melukan hati orang lain, jangan gusar jika suatu hari nanti hatimu akan dilukakan dengan lebih parah.

Benar kata orang, kita tak mampu memahami sesuatu sebelum kita laluinya sendiri, ingatlah ia hanya sementara bukan untuk selamanya, sebetulnya kita menguasainya bukan kita dikuasainya.

No comments:

Post a Comment

bereh bohh! wi a komen se..