klik?

Wednesday, April 4, 2012

Home » Doa uNtUK MamA Nur wAFa

Doa uNtUK MamA Nur wAFaAssalamuaaikum semua..
sedih rasanya nya bila balik dari kerja tidak disambut seperti biasa oleh isteri tersayang cuma melihat Wafa yang tersenyum senyum melihat ayahnya balik dari kerja.. kesihan melihat anak kecil yang masih belum mampu untuk memahami situasi yang melanda dirinya.

hari isnin bebaru ini bersamaan 2 april aku menghantar istri tersayang ke Johor untuk memulakan tugas seorang guru selepas bercuti selama 4 bulan, sebak dipendam dalam hati takkala melihat mama Wafa terpaksa meninggalkan anak kesayangan kepada tokmanya.. hati mana yang tidak sedih selama 3 bulan ini memeluk, mencium, mendodoikan Wafa dan hari ini dan seterunya hanya mampu mendengar suara dan menatap gambar anak... tak mampu untuk diluahkan dengan kata-kata berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul.

semalam.. waktu yang terlapang di penuhi dengan melepaskan rindu seorang ibu kepada WAfa menggunakan kecanggihan teknologi sekarang, nasib baik ada 'SKYPE'lepas rindu menatap Wafa dan kemudian disusuli dengan '3G' sayu hati melihat Wafa yang seakan mengerti Mamanya jauh ditempat orang, cukuplah suara Wafa memanggil mamanya walaupon kita tidak pernah faham setiap tutur katanya.

duhai sahabat semua... malu kiranya aku memohon sedikit doa dari kalian untuk memohon agar dipermudahkan urusan pertukaran isteri ke negeri terengganu, semoga ketelusan pihak tertentu turut membantu isteri pulang ketanahair supaya puteri tersayang NUR WAFA ADAWIYYAH mendapat kasih sayang yang secukupnya daripada mama nya.

" YA ALLAH YA TUHAN KAMI, AMPUNILAH DOSA KAMI SEMUA YA ALLAH SESUNGGUHNYA HANYA PADA MU KAMI MEMOHON PERTOLONGAN, HANYA PADA MU KAMI MEMOHON SEGALANYA. PERMUDAHKANLAH URUSAN MAMA NUR WAFA UNTUK BERTUKAR KE TERENGGANU, SEMOGA NUR WAFA DAPAT MENIKMATI KASIH SAYANG SEORANG IBU SEPERTI INSAN YANG LAIN YA ALLAH. TABAHKANLAH HATI MAMA NUR WAFA DALAM MENEMPUH UJIAN DARIMU INI YA ALLAH, HINDARKANLAH DARI KAMI INI SIFAT PUTUS ASA KEPADAMU YA ALLAH, PERMUDAHKANLAH YA ALLAH, PERMUDAHKANLAH YA ALLAH, PERMUDAHKANLAH YA ALAH.. AMIN"

No comments:

Post a Comment

bereh bohh! wi a komen se..